Hlavní obsah

Zima stále nekončí, ve středu může připadnout dalších 20 centimetrů sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sníh, který v neděli zasypal prakticky celou Moravu, nemusí být posledním dozvukem letošní zimy. Meteorologové očekávají, že další silné sněžení přijde ve středu. Napadnout by podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) mohlo dalších až 20 centimetrů sněhu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Sněžit by mělo opět zejména na východě republiky, především v Moravskoslezském kraji a v Beskydech. Meteorologové dodávají,že předpověď se bude ještě upřesňovat.

Prozatím předpověď hovoří o tom, že v polohách pod 400 metrů by se mohlo jednat o smíšené srážky či déšť. Teploty by se měly přes den pohybovat mezi minus jedním a třemi stupni. V noci poklesnou na nulu až minus čtyři stupně.

Foto: Pro Novinky M. Vašát

Sněhová kalamita v Zubří, okres Vsetín

V úterý by mělo být oblačnosti méně, převládat by mělo polojasno, ale v průběhu dne se začne od jihu zatahovat a objeví se srážky. V nižších polohách půjde o déšť se sněhem, ve výše položených oblastech půjde o sněžení.

BEZ KOMENTÁŘE: Sníh zasypal také jižní ČechyVideo: Prima FTV

V průběhu víkendu napadlo na Moravě až půl metru sněhu a meteorologové přiznávají, že v tomto období nejde o obvyklý jev. [celá zpráva]

Se sněhovými přívaly se museli vypořádat rovněž v jižních Čechách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám