Hlavní obsah

Žhář z Bohumína je stíhán i za červnový incident s pistolí

Právo, Aleš Honus

Nejen kvůli sobotnímu žhářskému útoku, při němž zahynulo jedenáct lidí, se bude před justičními orgány zodpovídat čtyřiapadesátiletý Zdeněk K. z Bohumína. Policie muže totiž obvinila nejen z vraždy a obecného ohrožení. Obviněn byl i za červnový incident, při kterém s plynovou pistolí vyhrožoval stejným lidem, které nyní upálil.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Muž, kterého policie obvinila z vraždy a obecného ohrožení v souvislosti s požárem panelového domu v Bohumíně. Soud na muže uvalil vazbu.

Článek

Mířil na rodinu

Skutečnost, že největší masový vrah v novodobých dějinách byl v době žhářského útoku již trestně stíhán, potvrdila Právu mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková.

„Mohu potvrdit, že policisté vyšetřují událost v souvislosti s držením plynové pistole, ke kterému mělo dojít v měsíci červnu letošního roku v Bohumíně,“ uvedla mluvčí bez bližších podrobností. Neřekla, o jaký trestný čin jde.

Obviněný žhář z Bohumína jde do vazby, k soudu přišel v neprůstřelné vestě

Krimi

Podle informací Práva jde o incident, který se v červnu odehrál na břehu Kališova jezera v Bohumíně. O incidentu už Právo informovalo na základě tvrzení několika svědků. Zdeněk K. na břehu jezera vytáhl plynovou pistoli, kterou mířil na členy své rodiny, s nimiž měl dlouhodobé spory.

BEZ KOMENTÁŘE: Příjezd podezřelého žháře z Bohumína k souduVideo: Aleš Honous, Právo

Proč bylo trestní stíhání vedeno na svobodě a na obviněného nebyla už před několika týdny uvalena vazba, policie nesdělila. Svou roli ale s největší pravděpodobností sehrála skutečnost, že šlo jen o plynovou pistoli, takže důvody k vazebnímu stíhání nebyly shledány.

Chtěl jsem jim jen pohrozit, řekl muž obviněný z vraždy kvůli požáru v Bohumíně

Krimi

Čtyři záznamy

Od posledního odsouzení muže, který má v trestním rejstříku čtyři záznamy, přitom uplynula velmi dlouhá doba. Vzhledem k tomu, že mezi poškozenými z incidentu u Kališova jezera i ze žhářského útoku jsou stejné osoby a mezi událostmi je zjevná návaznost, je velmi pravděpodobné, že oba vyšetřovací spisy budou spojeny a během soudního procesu se žhářem se tak budou detailně rozebírat oba skutky.

Reklama

Výběr článků

Načítám