Hlavní obsah

Zemanův zdravotní stav se mírně zlepšil

• Aktualizováno
Novinky, kov

Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana se mírně zlepšil. V pátek to uvedla Ústřední vojenská nemocnice (ÚVN), kde je 77letý prezident hospitalizován.

Foto: Novinky

Miloš Zeman na audiovizuálním záznamu

Článek

„Se svolením prezidenta republiky pana Miloše Zemana s opatrným optimismem sdělujeme, že díky komplexní léčbě specialistů ÚVN došlo během čtvrtka a pátku k mírnému zlepšení jeho zdravotního stavu,” uvedla tisková mluvčí ÚVN Jitka Zinke v krátkém vyjádření.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) v pondělí s odvoláním na vyjádření ÚVN oznámil, že Zeman není podle lékařů nyní ze zdravotních důvodů schopen vykonávat žádné pracovní povinnosti a že dlouhodobá prognóza jeho zdravotního stavu je krajně nejistá.

O tom, zda došlo v tomto ohledu k nějaké změně, se zpráva nemocnice nezmiňuje.

Hrad ukázal video s prezidentem z minulého týdne

Domácí

Politici kvůli Zemanovu zdraví začali řešit možný přesun pravomocí hlavy státu na premiéra a předsedu Sněmovny podle článku 66 ústavy.

Ve čtvrtek Zemana v nemocnici navštívil exprezident Václav Klaus. Blesku řekl, že spolu mluvili asi 50 minut. „Nemoc ho samozřejmě oslabila, nemůže tomu být jinak. Nepochybně také posunula jeho priority a témata, kterými se zabývá. Více mluvil o svém zdraví než o svých politických protivnících. Ale toho, kdo jsou jeho političtí protivníci, si je velmi dobře vědom,” poznamenal exprezident.

Klaus navštívil Zemana v nemocnici

Domácí

Zeman je v nemocnici od 10. října, a to kvůli komplikacím provázejícím jeho chronické onemocnění. Hrad ani lékaři nechtějí o Zemanově zdraví a schopnosti pracovat dlouhodobě podávat veřejnosti bližší informace s tím, že nemají pacientův souhlas.

Vyjádření nemocnice, které si vyžádali senátoři, bylo první relevantní zprávou z oficiálních míst, kterou veřejnost o schopnosti hlavy státu vykonávat úřad dostala.

Hrad ve čtvrtek zveřejnil týden staré video, na němž prezident podepisuje svolání schůze nové Poslanecké sněmovny.

Video Miloše Zemana v nemocniciVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám