Hlavní obsah

Klaus navštívil Zemana v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exprezident Václav Klaus navštívil současnou hlavu státu Miloše Zemana v Ústřední vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích (ÚVN). Podle deníku Blesk u něj ve čtvrtek odpoledne strávil zhruba 50 minut.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý prezident Václav Klaus

Článek

„Připadá mi osamocený a víc řeší své zdraví,“ řekl Klaus Blesku.

„Miloše Zemana jsem navštívil s jediným záměrem, chtěl jsem ho povzbudit. Je to výraz mé loajality vůči někomu, koho znám půl století a kdo mi dnes připadá naprosto osamocený. Nic více, nic méně,” doplnil osmdesátiletý Klaus ke schůzce s o tři roky mladším Zemanem.

Návštěva u Zemana bez roušky může každého stát až 10 tisíc

Domácí

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) v pondělí na základě zprávy z nemocnice oznámil, že Zeman není schopen vykonávat funkci.

Klaus uvedl, že v takové atmosféře neočekával, že je prezident schopen vést s ním „dlouhých padesát minut normální konverzaci”.

Foto: Novinky

Miloš Zeman na audiovizuálním záznamu

„Politiku jsme moc neřešili,” přiznal Klaus, který byl sám před měsícem hned dvakrát v ÚVN kvůli potížím s tlakem.

„Nemoc ho (Zemana) samozřejmě oslabila, nemůže tomu být jinak. Nepochybně také posunula jeho priority a témata, kterými se zabývá. Více mluvil o svém zdraví než o svých politických protivnících. Ale toho, kdo jsou jeho političtí protivníci, si je velmi dobře vědom,” doplnil exprezident.

O aktivaci článku 66 budeme jednat dál, řekl Vystrčil

Domácí

Klaus si zároveň všiml, že Zeman nemůže vědět o všem, co se kolem něj děje.

„Je jasné, že z lůžka na jednotce intenzivní péče všechny souvislosti není možné vidět. Natož jejich hloubku. O to méně může rozklíčovat podivné hry, které za zdmi nemocnice rozehrávají senátní nedočkavci,” podotkl Klaus.

„Míru nenávisti, která vůči jeho osobě vzniká, nechápe. Nemyslím ale, že je to ztrátou soudnosti,” dodal Klaus pro Blesk.

Video Miloše Zemana v nemocniciVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám