Hlavní obsah

Zemanův lékař chce, aby se prezident vrátil do nemocnice

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman by se měl vrátit do Ústřední vojenské nemocnice, kde byl v září několik dní hospitalizován. Měl mu to doporučit jeho ošetřující lékař Miroslav Zavoral, který ho v pondělí navštívil. Prezident převoz do nemocnice odmítl.

Foto: Novinky

Miloš Zeman přijíždí do ÚVN.

Článek

S informací přišel Deník N. „Požádal prezidenta, aby se vrátil do nemocnice,“ potvrdily redakci hned tři zdroje. Zavoral prezidenta opakovaně léčil, prezidenta má opět prohlédnout ve čtvrtek.

Pokud jde o navrženou hospitalizaci, mělo jít pouze o předběžnou opatrnost. Přesto ale prezident převoz z Lán, kde se aktuálně nachází, prozatím dle zdrojů odmítl.

O zhoršení Zemanova zdravotního stavu se spekuluje již několik dní.

Co je s prezidentem Zemanem? Hospitalizován není, řekla ke spekulacím mluvčí nemocnice

Domácí

A také během úterního jednání Sněmovny opoziční politici mluvili o tom, že by Hrad měl podrobnosti Zemanova zdravotního stavu zveřejnit. Mezi argumenty v kuloárech zaznívalo, že ho čeká povolební jednání.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček však informace o zhoršujícím se zdravotním stavu v úterý popřel. „Nemusíte mít starost, pan prezident se velmi těší na povolební vyjednávání,“ napsal Novinkám.

Sněmovna schválila zmrazení platů politiků

Domácí

Mluvčí nemocnice Jitka Zinke Novinkám sdělila, že prezident není a nebyl hospitalizován, a pokud by se tak v budoucnosti stalo, bude o tom nemocnice informovat formou tiskové zprávy.

A také předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) v úterý dopoledne Novinkám řekl, že se podle něj zdravotní stav Zemana v posledních dnech nezhoršil. „Pan prezident není zdravý člověk. Má nemoci, které odpovídají trošku jeho věku a životnímu stylu,“ uvedl. S odkazem na kancléře Vratislava Mynáře pak dodal, že i dnes měl Zeman schůzky.

Zeman dostal od Babiše k narozeninám koňak, ochutnat ho ale nemůže

Domácí

Zeman v září strávil osm nocí v Ústřední vojenské nemocnici. Pražský hrad zprvu hospitalizaci hlavy státu ani nepotvrdil, později označil prezidentův pobyt v nemocnici za rekondiční.

Mluvčí Hradu sdělil, že lékaři prezidenta v prvních dnech podrobili několika vyšetřením, že nenalezli život ohrožující problémy a že zjistili, že trpí mírným vyčerpáním a dehydratací. Proto dostával infuze. Bezprostředně po propuštění pokračoval Zeman ve svém pracovním programu v Lánech.

Jak se volí prezident a co je přímá volba?

Prezidentské volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám