Hlavní obsah

Zemanovi věří 59 procent lidí, lépe jsou na tom starostové, ukázal průzkum

Důvěra v prezidenta republiky je stabilní, ukázal průzkum společnosti CVVM. Miloši Zemanovi stejně jako v lednu věří 59 procent lidí. Vládě v porovnání s hlavou státu důvěřují pouze dvě pětiny lidí (40 procent). Nejvíce ale lidé věří starostům, kde podíl důvěry dosáhl 64 procent, a obecním zastupitelstvům 62 procent, uvedlo CVVM.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Na krajské (a v případě hlavního města Prahy magistrátní) úrovni se podíly důvěry a nedůvěry zhruba vzájemně vyvažují. Krajským zastupitelstvům 42 procent dotázaných důvěřuje, zatímco podíl nedůvěry činí 41 procent. Hejtmanům věří 39 procent Čechů.

Nejhorší výsledky mají v průzkumu tradičně Senát a Sněmovna. Důvěra v Senát proti lednu klesla o tři procentní body na 30 procent, důvěra v Poslaneckou sněmovnu se snížila dokonce o pět procentních bodů na 28 procent.

Se současnou politickou situací je spokojeno 17 procent Čechů, což je o šest procentních bodů méně než v lednu. Nespokojeno je 45 procent lidí, zhruba třetina dotázaných pak odpověděla "ani spokojen, ani nespokojen".

Průzkum se uskutečnil od 8. do 15. února a zúčastnilo se ho 1080 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám