Hlavní obsah

Zemanovi důvěřuje 38 procent lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentu Miloši Zemanovi na jaře důvěřovalo 38 procent lidí, ukázalo aktuální šetření společnosti CVVM. Nejvyšší důvěře z ústavních činitelů se tradičně dlouhodobě těší obecní zastupitelé (35 procent) a starostové (63 procent).

Foto: Novinky

Vývoj důvěry v prezidenta Miloše Zemana

Článek

Vládě důvěřuje 35 procent lidí, Sněmovně 30 procent a Senátu 33 procent občanů.

Vyšší důvěře se těší krajská zastupitelstva s podporou 47 procent a hejtmani, jimž věří 44 procent lidí.

Spokojenost s politickou situací je na úrovni 21 procent, kde se nacházela naposledy v říjnu roku 2020. Nespokojenost deklarovalo 51 procent respondentů.

Prezidentovi častěji důvěřují lidé nad 55 let, obyvatelé menších obcí a voliči ANO a KSČM. Nižší důvěru prezident vykazuje u občanů do 39 let, obyvatel větších měst a mezi voliči Pirátů a STAN, respektive koalice SPOLU.

Zeman u veřejnosti propadl. Spokojeno s jeho prací je 20 procent lidí

Domácí

Ve srovnání s průzkumem z konce loňského roku se důvěra v prezidenta o dva procentní body zvýšila. V minulosti se však důvěra v hlavu státu pohybovala nad úrovní 50 procent.

„Podrobnější analýza ukázala, že u všech zkoumaných institucí kromě prezidenta vykazuje důvěra k nim významnou pozitivní korelaci se spokojeností s politickou situací, s hodnocením ekonomické situace v ČR a spokojeností s vlastním životem,” konstatovala agentura.

Průzkum proběhl od 18. března do 9. května a zapojilo se do něj 845 dotázaných.

Kandidáti na prezidenta: Kdo vše se ucházel o Hrad

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám