Hlavní obsah

Zemanovci touží po Rusnokových ministrech, v hledáčku Pecina

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ) se chystá oslovit některé členy vlády Jiřího Rusnoka s nabídkou kandidatury v předčasných volbách, které se uskuteční pravděpodobně v říjnu, pokud se příští týden rozpustí Sněmovna. V hledáčku je například ministr vnitra Martin Pecina.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr vnitra Martin Pecina.

Článek

„Jsou to všechno zajímavé osobnosti. Některé z nich určitě oslovíme,“ řekl v pondělí Novinkám předseda SPOZ Zdeněk Štengl. Otázkou, na které z ministrů se obrátit, bude řešit politická rada zemanovců ve čtvrtek. „Na jednání se rozhodneme, koho z ministrů oslovíme,“ sdělil Štengl.

Lídr zemanovců připustil, že v hledáčku je například ministr vnitra Pecina.  S tím už zemanovci o kandidatuře ve volbách vyjednávali po svém březnovém sjezdu. „Pokusíme se znovu jednat. Stál bych o to, aby za nás kandidoval,“ prohlásil Štengl.

Pokud by byl osloven, o nabídce by uvažoval ministr pro místní rozvoj František Lukl. „Chci se vrátit zpět do Kyjova, jiné myšlenky nyní nemám. Pokud bych však takovou nabídku dostal, vážně bych nad ní uvažoval. Zatím mi ale taková nabídka na stole nepřistála,“ řekl Novinkám na dotaz, zda by zvážil kandidaturu ve volbách.

Mynář se dohodne se Zemanem

Právě Lukl uvítal, že se uskuteční předčasné volby do Sněmovny. „Předčasné volby vidím jako nejlepší řešení pro tuto zemi. Konečně u poslanců zvítězil zdravý rozum, kterým se řídím i já,“ prohlásil.

Zemanovci se chystají nabídnout kandidaturu i svému bývalému šéfovi a současnému prezidentovu kancléři Vratislavu Mynářovi. „Osobně jsem pro to, aby kandidoval. Je ale otázkou, jak se dohodne s panem prezidentem,“ uvedl Štengl. Právě dohodou s prezidentem Milošem Zemanem podmiňuje Mynář svou účast ve volbách.

Reklama

Výběr článků

Načítám