Hlavní obsah

Zemanovci chtějí zvrátit předběžné opatření soudu, který jim zakázal sobotní sněm

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strana práv občanů - zemanovci se odvolala proti předběžnému opatření soudu, který nařídil zrušit plánovaný sobotní sněm. Soud usnesení vydal na základě návrhu bývalého místopředsedy středočeské organizace Jiřího Vodičky, který zpochybnil platnost loňské krajské konference.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Štengl, předseda SPOZ, a místopředseda Vladimír Kruliš

Článek

Strana obdržela usnesení soudu v úterý ráno. „Proti předběžnému opatření bylo neprodleně podáno odvolání a dále byl podán návrh na zrušení předběžného opatření. Odvolání stojí kromě naprosté absence zákonných podmínek pro vydání předběžného opatření též na tom, že předběžné opatření bylo zcela chybně vydáno v režimu předběžného opatření před zahájením jednání, a to ačkoli řízení o věci samé u stejného soudu prokazatelně probíhá, a to již od 16. 9. 2013,” uvedla strana, která má za to, že se ji bývalí členové snaží poškodit.

Partaj očekává, že soud o jejím odvolání rozhodne obratem, „stejně jako postupoval u návrhu na vydání předběžného opatření“, stojí v prohlášení, pod nímž je na webových stránkách SPOZ podepsána Politická rada. Zda soud o námitce stihne do soboty rozhodnout, není jasné.

Strana v loňských předčasných volbách získala 1,51 procenta hlasů.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud zatrhl zemanovcům víkendový sněm

Obvodní soud pro Prahu 1 předběžným opatřením uložil Straně práv občanů - zemanovcům (SPOZ), aby neuskutečnila svůj plánovaný sobotní sjezd. Návrh soudu podal...

Výběr článků

Načítám