Hlavní obsah

Adept na ministra Šalomoun chce zrušit normy, které přestaly dávat smysl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman přijal na zámku v Lánech kandidáta na ministra pro legislativu Michala Šalomouna (za Piráty). Ten po schůzce řekl, že chce zlepšit kvalitu právního řádu a zrušit normy, které přestaly dávat smysl.

Vyjádření kandidáta na ministra legislativy Michala Šalomouna po jednání s prezidentem Milošem Zemanem Video: ČTK

 
Článek

Ve funkci se chce také jako ministr pro legislativu zaměřit na důkladnější zdůvodnění opatření proti koronaviru, aby je soudy nemusely rušit.

„Celková atmosféra jednání byla milá, posteskli jsme si nad kvalitou právního řádu,” uvedl po jednání adept na ministra.

Šalomoun se stal kandidátem na ministra pro legislativu poté, co se nominace v listopadu vzdal pirátský poslanec Jakub Michálek.

Stanjura počítá s rozpočtovým provizoriem nejdéle do konce března

Domácí

Nestraník Šalomoun v minulých letech za Piráty neúspěšně kandidoval také do Senátu a do Evropského parlamentu, jako právník se specializuje na autorské právo.

Dopoledne byl u Zemana také kandidát na šéfa státní kasy Zbyněk Stanjura (ODS). Cyklus domluvených Zemanových schůzek s kandidáty na ministry by měl skončit v pátek 10. prosince, kdy Zeman přijme adepta na ministra zdravotnictví Vlastimila Válka.

Foto: Twitter/Jiří Ovčáček

Schůzka prezidenta Miloše Zemana s kandidátem na funkci ministra pro legislativu Michalem Šalomounem na zámku v Lánech

Reklama

Výběr článků

Načítám