Hlavní obsah

Zeman pronesl z Lán vánoční poselství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident republiky Miloš Zeman pronesl v sobotu tradiční vánoční poselství občanům České republiky.  Projev vysílaly hlavní tuzemské rozhlasové a televizní stanice. Přenášely ho i Novinky.

Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana Video: ČTK

 
Článek

Zeman promluvil o Vánocích už poosmé, jeho předchůdci pronášeli projev na Nový rok. Přesun termínu vysvětlil po svém nástupu do funkce Zeman tím, že chce navázat na tradici první republiky, kdy měl vánoční proslovy prezident Tomáš Garrigue Masaryk.

Zeman vyzval lidi, aby se očkovali proti covidu-19

Domácí

Prezident letos kvůli epidemii covidu-19 vystoupil s projevy už několikrát během roku. Ve velikonočním projevu vybídl k solidaritě a sounáležitosti, v polovině října pak vyzval, aby lidé nosili roušky a naslouchali odborníkům. Další projev přednesl 28. října, kdy se kvůli epidemii nemohl na Hradě konat tradiční ceremoniál k předávání státních vyznamenání.

Před rokem Zeman ve vánočním poselství kritizoval pomalost soudních a stavebních řízení i charakter debaty o klimatické změně. Prezident tehdy uvedl, že si není jist, zda rozhodujícím faktorem oteplení planety je činnost člověka. Varoval v té souvislosti před důsledky, které může způsobit upřednostňování obnovitelných zdrojů energie a tzv. zelených projektů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám