Hlavní obsah

Zeman přijal policejního prezidenta Tuhého, dohodli se na posílení ochrany Hradu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman přijal v úterý na Pražském hradě policejního prezidenta Tomáše Tuhého. Tématem jejich jednání byla bezpečnostní opatření přijatá po útocích v ruském Petrohradě nebo v Egyptě, sdělil Novinkám mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Policejní prezident Tomáš Tuhý

Článek

Během schůzky se dohodlo posílení bezpečnostních opatření v souvislosti s ochranou Pražského hradu, dodala mluvčí policejního prezidia Iveta Martínková.

„Zabývali se bezpečnostní situací a bezpečností v České republice v souvislosti s útoky v Petrohradě, Stockholmu a Egyptě,” řekl Novinkám Ovčáček. Konkrétní bezpečnostní opatření, na kterých se prezidenti dohodli, komentovat odmítl.

Bylo to standardní setkání policejního prezidenta s hlavou státu, při kterém se řešila bezpečnostní situace v České republice, sdělila Novinkám Martínková. Hovořilo se prý také o celkové bezpečnostní situaci v Evropě.

„Mimo jiné se také dohodli na adekvátních bezpečnostních opatřeních v souvislosti s ochranou Pražského hradu. Jednotlivá konkrétní opatření ale z bezpečnostních důvodů nebudeme sdělovat,” dodala Martínková.

Reklama

Výběr článků

Načítám