Hlavní obsah

Zeman pokračuje v turné po českých krajích, na programu má Liberecko

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou zahájil v pondělí třídenní návštěvu v Libereckém kraji, ten je předposledním regionem, který ještě v prezidentském úřadu nenavštívil. Původně měl Zeman do kraje přijet už v závěru loňského roku, kvůli úrazu kolena však tehdy cestu zrušil.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Prezidenta Miloše Zemana a jeho manželku Ivanu přivítal hejtman Libereckého kraje Martin Půta s manželkou Sylvií.

Článek

První den Zemanovy návštěvy bude patřit krajskému městu. V Liberci se setká s představiteli kraje a města, s významnými osobnostmi a podnikateli. Po poledni bude besedovat se studenty Střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické a po 16. hodině diskutovat s občany před libereckou radnicí na náměstí Dr. E. Beneše.

V úterý prezident zavítá na Veterinární základnu Armády ČR v Chotyni a po setkání v Hrádku nad Nisou zamíří na Českolipsko, do Nového Boru a České Lípy. Během posledního dne cesty je do programu zahrnuta i návštěva Nové Vsi nad Nisou a Jablonce nad Nisou. Svou cestu zakončí ve středu na zámku Sychrov, který patří k nejnavštěvovanějším památkám v zemi.

Na Semilsko prezidentská kolona kvůli časovým důvodům nezavítá. Nejvýchodnější okres Libereckého kraje plánuje hlava státu zahrnout do programu při příští návštěvě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám