Hlavní obsah

Zeman podepsal novelu umožňující vysokým školám upravit výuku kvůli koronaviru

• Aktualizováno

Vysoké školy budou moci i příští rok učit a zkoušet kvůli epidemii koronaviru na dálku, upravovat harmonogram studia a termíny přijímacích zkoušek. Novelu vysokoškolského zákona podepsal prezident Miloš Zeman. Oznámil to mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman.

Článek

Dálkovou výuku a úpravy v akademickém roce dělaly školy kvůli koronaviru už na jaře. Umožnil jim to zvláštní zákon, který je ale účinný jen do konce letošního roku. Nová trvalá ustanovení ve vysokoškolském zákoně na tuto normu navazují.

Návrh zákona projednala Sněmovna zrychleně ve stavu legislativní nouze a následně ji přijal Senát. Úprava reaguje na epidemii covidu-19, školy ji ale budou moct využít do budoucna i při jiných mimořádných situacích, uvedl ministr školství Robert Plaga (za ANO) novelu v horní komoře.

Vysoké školy zavedly on-line výuku kvůli vládním opatřením k omezení šíření nového koronaviru na přelomu září a října. Podle ministerstva lze předpokládat, že protiepidemická omezení ovlivní jejich fungování i v první polovině roku 2021.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám