Hlavní obsah

Zeman poblahopřál Babišovi k narozeninám i k zastavení trestního stíhání

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman poblahopřál v pondělí premiérovi Andreji Babišovi (ANO) k jeho 65. narozeninám i k zastavení trestního stíhání v kauze Čapí hnízdo. V pondělí to na Twitteru uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Pavel Karban, Právo

Prezident Miloš Zeman 2. září 2019 na Základní škole Slezská v Třinci.

Článek

„Prezident republiky Miloš Zeman v pondělí dne 2. září 2019 telefonicky blahopřál předsedovi vlády Andreji Babišovi jak k jeho 65. narozeninám, tak k zastavení trestního stíhání,” uvedl na Twitteru tiskový mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Informaci o tom, že státní zástupce Jaroslav Šaroch zastavil stíhání premiéra Andreje Babiše v kauze Čapího hnízda, přinesl Deník N. Městké státní zastupitelství však informaci nepotvrdilo. Žalobce podle nich změnil v kauze názor, obsah Šarochova rozhodnutí však odmítl mluvčí zastupitelství sdělit.

Vedoucí státní zástupce nyní zjišťuje, zda je změna zákonná a důvodná. Šaroch přitom loni na jaře zamítl stížnosti obviněných a rozhodl o pokračování stíhání.

Unie státních zástupců už Šarocha vyzvala, aby vysvětlil, jaké okolnosti ho vedly ke změně názoru a k údajnému zastavení trestního stíhání premiéra Babiše.

Reklama

Související články

Babiš: Neodstoupím, ani když budu obžalován

Ani obžaloba kvůli dotačnímu podvodu na farmě Čapí hnízdo nedonutí premiéra Andreje Babiše (ANO), aby odešel z vlády. V pondělí se očekává, že státní zástupce,...

Výběr článků

Načítám