Hlavní obsah

Zeman bude hospitalizován, v nemocnici zůstane pár dní

• Aktualizováno

Po nedávné návštěvě vojenské nemocnice ve Střešovicích, jejímž výsledkem byla informace o tom, že je zdráv, čeká prezidenta Miloše Zemana ve čtvrtek další návštěva tohoto zdravotnického zařízení. „Rekondiční pobyt“, jak Hrad hospitalizaci nazval, potrvá nejdéle do neděle.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman.

Článek

Zeman by měl do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích zamířit ve čtvrtek odpoledne, uvedl Deník N s odvoláním na trojici důvěryhodných zdrojů z prezidentova okolí.

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček následně deníku Blesk řekl, že „prezident má naplánován rekondiční pobyt v Ústřední vojenské nemocnici, který bude zahájen ve čtvrtek odpoledne a nejdéle potrvá do této neděle“. Nejde prý o nic akutního ani závažného.

„V žádném případě nejde o nic akutního, o žádný vážný zdravotní problém, kdy by bylo potřeba nějakého lékařského zákroku,” řekl Ovčáček, podle něhož chce být hlava státu chce fit na oslavy 28. října.

Předchozí prezidentova návštěva z 24. září, která byla „pravidelnou prohlídkou“,  se protáhla na osm hodin. Od ředitele nemocnice Miroslava Zavorala se novináři tehdy dozvěděli, že lékaři nenalezli „žádné chorobné stavy“ a kromě mírné dehydratace a únavy je prezident zdravý. Zeman následně uvedl, že dostane infuze.

Zeman dostane infuze

Domácí

„Srdce bije jako zvon, plíce jsou čisté, jako by to nebyl kuřák, játra fungují, jako bych byl abstinent, ledviny jsou taky v pořádku a mohu pokračovat dál a dál,“ řekl následně prezident v TV Barrandov.

Zeman dlouhodobě připouští, že trpí neuropatií dolních končetin, hůře slyší a má nízký tlak. O cukrovce, s níž byl rovněž sledován, v minulosti prohlásil, že mu „odešla“.

V nedávném rozhovoru pro Blesk.cz rovněž zmínil, že omezil kouření a místo dřívějších tří krabiček cigaret si denně dopřeje pouze dvě.

„Zredukoval jsem spotřebu cigaret ze 60 na 40 a pokládám to za velký úspěch,“ uvedla hlava státu.

Zeman po osmi hodinách opustil nemocnici. Je zdráv, řekl šéf zařízení

Domácí

Spekulace o prezidentově zdraví se objevují v posledních letech pravidelně v souvislosti s prezidentovou nejistou chůzí. Do popředí zájmu se Zemanovo zdraví dostalo před jeho druhým zvolením. Svatopluk Bartík, bývalý radní Brna-střed za hnutí Žít Brno, v listopadu 2017 napsal na svůj facebookový profil, že Zemanovi zbývá kvůli rakovině jen pár měsíců života. Prezident nyní po Bartíkovi u soudu žádá pět milionů korun a omluvu.

Reklama

Výběr článků

Načítám