Hlavní obsah

Zeman kvůli poraněnému kolenu zrušil návštěvu Olomouckého kraje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli poraněnému kolenu zrušil prezident Miloš Zeman plánovanou třídenní návštěvu Olomouckého kraje. Tam se chystal příští týden. Prezidentská kancelář termín náhradní návštěvy nestanovila. Informoval o tom mluvčí kraje Ivo Heger.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman předal při příležitosti státního svátku 28. října 2013 nejvyšší státní vyznamenání.

Článek

"Návštěva prezidenta Zemana v Olomouckém kraji plánovaná na příští týden je zrušena. Důvodem je aktuální zdravotní stav hlavy státu, kvůli němuž musí redukovat svůj program," uvedl Heger.

Od středy je Zeman v motolské nemocnici. Šéf jeho lékařského konzilia Martin Holcát uvedl, že hlava státu má po pádu krev v koleni. Lékaři mu doporučili zrušit plánované zahraniční cesty a strávit několik dní na lůžku. Zeman bude patrně několik dní jezdit na vozíčku, později chodit i o berlích.

Foto: Motole v nemocnice Fakultní, ČTK

Prezidentské apartmá v nemocnici v Praze Motole.

Podle aktuálních informací není Zemanův stav vážný a ve čtvrtek odpoledne by měl nemocnici opustit. "Stav vážný není, ale je poměrně bolestivý. To zranění je nepříjemné a zatím se léčba odhaduje na zhruba šest týdnů," uvedla mluvčí nemocnice Pavlína Danková

Zeman měl v Olomouckém kraji navštívit Olomouc, Prostějov, Přerov, Mohelnici, Litovel či vesnici Cholina na Olomoucku. Zavítat měl například do mohelnické pobočky koncernu Siemens. Na seznamu jeho zastávek byla i věhlasná zvonařská dílna v Brodku u Přerova.

Foto: Motole v nemocnice Fakultní, ČTK

Zeman má v motolské nemocnici dispozici takzvané prezidentské apartmá na interní klinice, které si ale může zaplatit v rámci nadstandardu každý pacient. Za den je to 2500 korun.

Související téma

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám