Hlavní obsah

Zeman kvůli hlasování o vládě přeruší návštěvu jižních Čech

Novinky, jas, val
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman se hodlá zúčastnit jednání o vyslovení důvěry vládě a přeruší proto návštěvu Jihočeského kraje. Před poslanci vystoupí s projevem a následně se vrátí zpět na jih Čech, uvedl ve středu mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Sněmovna bude o vyslovení důvěry jednat v úterý 18. února. Zeman má od pondělí na programu návštěvu regionu, v pondělí večer se proto automobilem přesune do Prahy a v úterý na úvod sněmovního jednání přednese projev. Poté se vrátí na jih Čech, kde bude pokračovat v návštěvě.

„Pan prezident potvrdil, že přijde do Poslanecké sněmovny. Uvidíme, jak dopadne jednání tento týden. Není naší prioritou projednávat jiné záležitosti než pouze bod důvěra vládě,“ řekl šéf Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD).

Zeman se v kraji se hodlá setkat s politiky, občany i s podnikateli. Jde o pokračování turné po regionech, které přerušilo prezidentovo zranění kolene. Návštěva je naplánována od pondělí do středy.

Vláda byla jmenována 29. ledna, do 30 dnů musí podle zákona požádat poslance o vyslovení důvěry. Koaliční strany ČSSD, ANO a lidovci mají ve Sněmovně 111 poslanců a hlasování by tak mělo mít spíše formální charakter, byť se dají očekávat výtky od opozice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám