Hlavní obsah

Zeman jednal se šéfy stran, potvrdil termín předčasných voleb

Právo, Novinky, val, dan
Praha
Aktualizováno

Předsedové sněmovních stran v pátek dopoledne na Pražském hradě jednali s prezidentem Milošem Zemanem. Ten odpoledne potvrdil termíny všech plánovaných událostí spojených s rozpuštěním Sněmovny a předčasnými volbami.

Lídři politických stran o předčasných volbáchVideo: Novinky

 
Článek

Na Hrad dorazili předsedové ODS, TOP 09, ČSSD, KSČM a VV. Zástupce strany LIDEM, kteří měli ve Sněmovně několik nezařazených poslanců, Zeman nepozval.

Foto: Petr Horník, Právo

Předsedové politických stran odjíždějí z Hradu po jednání s prezidentem Milošem Zemanem. Na snímku Bohuslav Sobotka (ČSSD), Vít Bárta (VV), Karel Schwarzenberg (TOP 09) a Vojtěch Filip (KSČM)

Zeman potvrdil všechny už dříve zmiňované termíny. Vedle samotných voleb, které se budou konat 25. a 26. října, připadne datum jeho podpisu dokumentu o rozpuštění Sněmovny na 28. srpna. Dolní komora pak poprvé zasedne 26. listopadu, měsíc po volbách.

Foto: Petr Horník, Právo

Úřadující předseda ODS Martin Kuba po jednání s prezidentem Milošem Zemanem na Pražském hradě.

Podle šéfa KSČM Vojtěcha Filipa je to proto, aby byl dostatek času na vyřízení případných stížností na průběh předčasných voleb. V té době by podle šéfa ČSSD Bohuslava Sobotky mělo být známo složení Sněmovny i s jejím vedením.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám