Hlavní obsah

Zeman je ochoten jít do čtyř debat s Drahošem, ten chce dvě

• Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman chce jít do duelů s Jiřím Drahošem na čtyřech televizních stanicích. Přijal nabídku TV Nova, Barrandov, Prima i České televize, uvedl v pondělí Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček. Podle něj je Zeman ochoten jít až do čtyř debat. Prezident přitom ještě v sobotu tvrdil, že debaty by měly být maximálně dvě. Jiří Drahoš v reakci uvedl, že volí dva duely – podle něj o tomto počtu Zeman hovořil už dříve.

Foto: Právo

Článek

„První duel pana prezidenta s Jiřím Drahošem bude v neděli, závěrečný bude 25. ledna,” sdělil Novinkám Ovčáček. Dodal, že Zeman souhlasil se čtyřmi nabídkami. „Je plně připraven se s Jiřím Drahošem čtyřikrát názorově utkat. Nyní je na panu protikandidátovi, zda bude mít odvahu přijít,” dodal Ovčáček.

Drahoš v reakci na Ovčáčkovo oznámení uvedl, že chce dvě debaty, z toho jednu v ČT a výběr druhé nechá na Zemanovi. „Již jsem navrhl jako jedno z míst debaty Českou televizi. Je to médium veřejné služby, které patří všem občanům ČR a jeho nestrannost je kontrolována nezávislou institucí. Ve druhém případě je na rozhodnutí mého protikandidáta, které z médií bude preferovat," sdělil.

Hlasujte v naší facebookové anketě.

Prezident Zeman na tiskové konferenci k prvnímu kolu voleb hlavy státu v sobotu oznámil, že přijímá výzvu protikandidáta Jiřího Drahoše a půjde s ním do televizní debaty. [celá zpráva]

Zeman přitom prohlásil, že nebude mít nic proti tomu, když debaty budou dvě. Tři a více už by podle něj občany nudily.

Miloš Zeman o duelu s Jiřím DrahošemVideo: Novinky

Česká televize a televize Prima oslovily v neděli oba prezidentské kandidáty, aby přišli diskutovat do debaty před druhým kolem prezidentských voleb. V ČT by měla proběhnout ve čtvrtek v předvečer druhého kola. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám