Hlavní obsah

Zeman dostane infuze

– Praha

Prezident Miloš Zeman dostane kvůli dehydrataci několik infuzí, aby dostal do těla minerály. Ve čtvrtek to v TV Barrandov uvedl sám Zeman. Prezident v úterý podstoupil lékařskou prohlídku v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Podle ředitele nemocnice Miroslava Zavorala lékaři nenašli u Zemana žádný nový zdravotní problém.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Prezident Miloš Zeman

Článek

Podle prezidenta ho lékaři prohlíželi tak důkladně, že prý nevynechali jediné místo na těle. „Takže stručná rekapitulace: srdce bije jako zvon, plíce jsou čisté, jako by to nebyl kuřák, játra fungují, jako bych byl abstinent, ledviny jsou taky v pořádku a mohu pokračovat dál a dál,” uvedl Zeman.

Zeman po osmi hodinách opustil nemocnici. Je zdráv, řekl šéf zařízení

Domácí

Přesto se prý objevil drobný problém se zavodněním organismu. „Abych ještě spravil tu dehydrataci organismu, tak si dám několik infuzí, které mně do těla dostanou minerály. Protože ten nízký tlak, který jsem měl, byl způsoben nízkým zavodněním,” dodal.

Téma prezidentova zdraví se dostalo do popředí před jeho druhým zvolením. Svatopluk Bartík, bývalý radní Brna-střed za hnutí Žít Brno, v listopadu 2017 napsal na svůj facebookový profil, že Zemanovi zbývá kvůli rakovině jen pár měsíců života. Prezident nyní po Bartíkovi u soudu žádá pět milionů korun a omluvu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám