Hlavní obsah

Zelení podle průzkumu klesli pod pět procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle volebního modelu agentury Median by volby v srpnu vyhrála ČSSD se ziskem 36,8 procenta, následovaná ODS, která si polepšila na 31,6 procenta. Do Sněmovny by se dostali ještě komunisté s 15,4 procenta a lidovci se ziskem 7,3 procenta. Strana zelených by získala čtyři procenta.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Nejsilnější pozici si i v srpnu udržela ČSSD, byť si oproti minulému měsíci o jedno procento pohoršila. Narostla naopak podpora ODS, která si polepšila o dvě procenta. Rozdíl mezi nejsilnějšími stranami tak činí více než pět procent. O procento si polepšili i komunisté a lidovci.

Čtyřprocentní výsledek Strany zelených v souvislosti s možnou statistickou chybou automaticky neznamená, že by se strana nedostala do Sněmovny. Na údaje Medianu tedy nemají vliv výsledky víkendového sjezdu Strany zelených, na kterém upevnil svou pozici předseda Martin Bursík.

Podle výzkumu by se v srpnu voleb zúčastnilo 56 procent oprávněných voličů, což je zhruba o osm procent méně, než byla účast ve volbách v červnu 2006.

Agentura se dotazovala 1118 respondentů starších 18 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám