Hlavní obsah

Zelení chtěji kvůli kauze Morava koaliční komisi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Strana zelených chce zřídit k vyšetření kauzy Morava koaliční komisi. měla by mít devět členů, tři z každé koaliční strany. Po úterním jednání poslaneckého klubu strany to řekl šéf klubu Přemysl Rabas.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Poslankyně zelených Olga Zubová

Článek

Komise by měla objasnit jednání aktérů kauzy Jana Moravy a Vlastimila Tlustého.

Jan Morava shromažďoval kompromitující materiály na ostatní poslance. Vyšlo to najevo ve chvíli, kdy "naletěl" na prodej kompromitujících fotek Vlastimila Tlusté. Ten se za asistence TV Nova nechal nafotit ve vířivce se neznámou dívkou. Morava poté chtěl, aby fiktivní agentura sledovala dceru poslankyně SZ Olgy Zubové, aby případně měl něco i na tuto poslankyni. Morava se vzdal mandátu, ODS chce, aby totéž udělal i Tlustý.

Zřízení komise požaduje i ČSSD. Ta ale chce, aby kauzu vyšetřovala Sněmovna. Poslanci sociální demokracie zřízení komise navrhnou dolní komoře. Kromě samotné kauzy by měla podle slov šéfa jejich klubu Michala Haška zkoumat i to, zda nemohou být zneužívány informace bezpečnostních služeb.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám