Hlavní obsah

Zdravotnické odbory vstoupily do stávkové pohotovosti

Zdravotnické odbory, jejichž členskou základnu tvoří nejrůznější zaměstnanci ve zdravotnictví, vstoupily ve středu do stávkové pohotovosti. Informovala o tom předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Dagmar Žitníková, podle které tak odbory reagují na hrozící krizi ve zdravotnictví. Od politických stran chtějí slyšet, jak budou po volbách situaci řešit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče Dagmar Žitníková

Článek

"Výkonná rada vyhlášením stávkové pohotovosti reaguje na neřešené naléhavé problémy ve zdravotnictví, včetně lázeňství, a v sociální péči. Na kritickou situaci, kdy mnoha nemocnicím hrozí krach, některé lázně již zkrachovaly a další jsou vážně ohroženy, odborový svaz opakovaně upozorňoval ministra zdravotnictví Martina Holcáta, premiéra Jiřího Rusnoka a na jednání tripartity i další ministry," uvedla Žitníková.

Podobně vážná je podle ní i situace v pobytových zařízeních sociálních služeb.

Výkonná rada pověřila Žitníkovou, aby se dotázala předsedů politických stran, které pravděpodobně zasednou v Poslanecké sněmovně, jak konkrétně budou kritickou situaci ve zdravotnictví a v sociálních službách řešit.

Od minulého pátku jsou ve stávkové pohotovosti odboráři v pražské Nemocnici na Bulovce, nespokojeni jsou odboráři v řadě nemocnic i v lázních.

Reklama

Výběr článků

Načítám