Hlavní obsah

Zařízli nás, zní od brněnského Turbomoštu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Nápoj Turbomošt byl v posledních letech spojen s vánočními trhy na brněnském náměstí Svobody. Letos se však mohl prodávat jen jeden den, než vláda nařízením vánoční trhy zatrhla.

Foto: Turbomošt

Stánek Turbomoštu

Článek

„Je jasné, že ať v improvizovaném režimu vymyslíme cokoliv, napáchané škody nenahradíme. Budeme se ale snažit využít jakékoliv možnosti. Rozhodnutí vlády o zrušení trhů těsně před jejich započetím už leží za hranou toho, jak by se stát měl chovat k podnikatelům. Zkrátka zářez,“ řekl spoluzakladatel Turbomoštu Jan Vlachynský.

Dodal, že příprava vánočního prodeje stála firmu dlouhé měsíce příprav a náklady ve výši dva a půl milionu korun. O brigádu přijde 120 lidí, kteří měli ve stáncích pracovat.

Trhovec: Viděl jsem tu ženy brečet

Domácí

Turbomošt však bude svůj nápoj nabízet na jiných místech v Brně, třeba na zahrádce Baru, který neexistuje, jenž patří do skupiny Lidi z baru, stejně jako Turbomošt. Dále také ve venkovním baru v ulici Pohořelec a na Zelném trhu.

Zvažují rozvoz

Protože je to nápoj alkoholický, lidé si ho budou muset odnést ke konzumaci mimo veřejné prostory. Firma zvažuje rozvoz Turbomoštu po Brně.

Skupina Lidi z Baru také provozuje několik podniků, které zasáhlo omezení otevírací doby do 22:00 hodin. Firma chce posunout otevírací dobu na dřívější hodiny a výpadek tržeb alespoň částečně nahradit rozvozem jídla a pití.

Zákaz vánočních trhů vyřešili v Mostě po svém. Nahradí je farmářské trhy

Ekonomika

Na začátku listopadu, když byla zavedena povinnost v provozovnách kontrolovat bezinfekčnost, se přitom Vlachynský vyjádřil, že: „Je možné bez potíží fungovat i za zpřísněných opatření. A žádná apokalypsa se v gastronomii rozhodně nekoná.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám