Hlavní obsah

Zaorálek poslal Klausovi žádost o informace k amnestii zkopírovanou od pirátů

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tajemník prezidenta Ladislav Jakl se ve čtvrtek podivil, že místopředseda Sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD) zaslal na Hrad totožné znění žádosti o informaci, kdo se podílel na určení rozsahu amnestie, jako o několik dnů předtím Jakub Michálek z Pirátské strany. Jakl vyslovil podezření, že se Zaorálek mohl stát obětí podvodu. Zaorálek shodu odůvodnil poradou se stejnými odborníky.

Foto: Archiv, Právo

Srovnání dopisu Lubomíra Zaorálka a Jakuba Michálka prezidentu Václavu Klausovi, žádost o poskytnutí informací k amnestii je v téměř totožném znění.

Článek

„Dopis pana Zaorálka panu prezidentu republiky ve věci amnestie je pravděpodobně podvrhem. Je to beze změn a včetně chyb zkopírovaný hromadný e-mail, šířený už deset dnů před Zaorálkovým dopisem jakýmsi pirátem Jakubem Michálkem, ročník 1989,“ upozornil ve čtvrtek Jakl.

„Pirátský“ dopis byl mailem rozeslán 9. ledna letošního roku, ten Zaorálkův, který je totožný, pak 18. ledna. Místopředseda Sněmovny na dotaz Novinek uvedl, že důvodem mohou být podobné zdroje při konzultaci znění žádosti.

„Nemohu to vyloučit, protože jsem konzultoval tuto záležitost s některými právníky a je možné, že předchozí žádost vychází z podobných zdrojů,“ řekl Zaorálek s tím, že se samotnými Piráty věc neprobíral.

Reklama

Výběr článků

Načítám