Hlavní obsah

Žalobce zastavil stíhání podnikatele Rusňáka v kauze vynášení policejních informací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vrchní státní zastupitelství v Olomouci podmíněně zastavilo stíhání Davida Rusňáka v kauze vynášení informací z policejních databází. Uvedla to Česká televize. Stíhání bylo podmíněně zastaveno i u další osoby. V případu bylo původně obviněno celkem 18 lidí.

Foto: Anna Vavríková / MAFRA / Profimedia , Profimedia.cz

David Rusňák na archivním snímku.

Článek

Státní zástupce vyhověl návrhům obviněných a policejního orgánu a u dvou obviněných osob rozhodl o podmíněném zastavení trestního stíhání. Oběma byla stanovena „přiměřená zkušební doba a současně obvinění složili adekvátní finanční částky určené na peněžitou pomoc obětem trestné činnosti”, oznámilo zastupitelství bez dalších podrobností.

Rusňák, který je je majoritním vlastníkem skupiny DRFG, byl členem a sponzorem ANO a je také zetěm budoucí ministryně financí Aleny Schillerové.

Vyšetřování, které se týká elitních policistů a podnikatelů vede Vrchní státní zastupitelství v Olomouci ve spolupráci s Národní protidrogovou centrálou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám