Hlavní obsah

Začíná kampaň před prezidentskými volbami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle zákona začíná ve středu oficiální kampaň před lednovou volbou prezidenta republiky. Kandidáti by měli mít ode dneška prostor pro oslovení občanů ve veřejnoprávních médiích, kvůli vánočním svátkům se v nich ale objeví později. Česká televize začne volební spoty vysílat od 29. prosince, Český rozhlas od 2. ledna.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kateřina Zemanová a Miloš Zeman už představili svůj volební spot

Článek

Ve veřejnoprávní televizi se budou kandidáti se svými půlminutovými nebo minutovými příspěvky objevovat po 12 dní, nejprve na ČT24 a od 2. do 9. ledna na ČT1. Na rozhlasových vlnách budou minutové spoty ke slyšení na čtyřech okruzích, a to na Radiožurnálu, na Dvojce, na Vltavě a na síti regionálních stanic. Rozhlas je bude od 2. do 5. ledna vysílat vždy 12 minut denně a od 6. do 8. ledna pak 11 minut denně.

Kandidáti budou mít pět hodin na svou prezentaci v rozhlase i v televizi. Obě veřejnoprávní média budou kromě spotů vysílat také debaty kandidátů. ČT chystá na začátku ledna tři debaty pokaždé se třemi kandidáty, z nichž každý by měl dostat přibližně stejný prostor, a na závěr jednu velkou "superdebatu".

Starostové by ode dneška mohli také vyhradit kandidátům plochy pro vylepení volebních plakátů. Obce ale většinou žádné své reklamní plochy nevlastní a kandidáti už mají bez toho zamluvené či zaplacené jiné formy propagace na billboardech.

Anketa

Sledujete volební spoty?
Ano, zajímají mne
34,1 %
Nevšímám si jich
50,2 %
Jak se objeví, přepínám na jinou stanici
15,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 5078 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám