Hlavní obsah

Žáci i kolegové se ve Znojmě rozloučili s učitelem, který za nejasných okolností zemřel

– Znojmo
Právo, miv

Byl jste nejlepší učitel na světě. Nikdy na vás nezapomenu. Taková slova, sepsaná dětskou rukou, vzlétla v úterý dopoledne k nebi z nádvoří největší znojemské školy. Byla poslední poctou pro Miroslava Chocholouše, který 10. března nečekaně a zbytečně zemřel.

Děti ve Znojmě se loučily se zesnulým učitelemVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

Zatímco část školáků ve vzpomínkové akci školy viděla tak trochu i zpestření školního stereotypu, třída padesátiletého Chocholouše byla rozeznatelná. Smrt třídního učitele je zasáhla nejvíc ze všech dětí a citovaný lístek svému třídnímu poslala jedna z jeho žaček.

„Nejsem moc nadšená ze zájmu médií. Nechceme z toho mediální senzaci. Byl to náš kolega, jeho smrt nás zasáhla a chceme se s ním – i s žáky, takto rozloučit,“ uvedla ředitelka školy Eva Hubatková.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Pietní místo ve škole

Pedagogové a další pracovníci školy pak vyrazili na pohřeb svého kolegy do Telče. „Ne, jedou jen pracovníci školy. Nechtěli jsme z toho dělat nějakou bublinu. Jedeme se rozloučit s kolegou,“ uvedla ředitelka.

„Byl skvělý a bude nám moc chybět. Byli jsme rádi, že jsme ho měli za třídního učitele,“ potvrzovali Chocholoušovi žáci.

Incident před barem

„Minulý pátek se mu udělalo špatně a skončil v nemocnici. V sobotu tam zemřel. A pak jsme četli něco, že ho někdo zmlátil. Ale o tom moc nevíme,“ řekly další děti.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Žáci vypustili na počest pedagoga balónky

Tragédie je podle dcery kantora Aleny Chocholoušové důsledkem incidentu u jednoho znojemského klubu. Podle zjištění Práva příbuzní, kteří případ policii ohlásili, uvedli jako místo incidentu jeden ze znojemských barů.

„Incident se stal v noci na 8. března. Až následující den v odpoledních hodinách se ale muž nechal odvézt do nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová. Stav pedagoga se v nemocnici dále zhoršoval a 10. března vpodvečer zemřel. Dcera hovoří o otravě krve a otoku mozku jako o příčině smrti a nevylučuje, že pochybila i nemocnice.

Podle mluvčí policie případ šetří. Rodina jej oznámila až v pondělí 12. března, tedy déle než čtyři dny po samotné potyčce, při které pedagog utrpěl zranění. Policie případ šetří a zkoumá údajnou spojitost se zálibou kantora vystupovat coby DJ.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Žáci vypustili na počest pedagoga balónky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám