Hlavní obsah

Záchranářky je mi líto, petici za ni bych podepsala, řekla Jermanová po trestním oznámení

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO) se v pondělí snažila vysvětlit, proč Středočeský kraj, který vede, podal trestní oznámení kvůli otevřenému dopisu, který v březnu napsala záchranářka Veronika Brožová. Uvedla, že záchranářka se dostala do politických sporů. Jakých, už ale neuvedla. Také řekla, že klidně podepíše petici na podporu Brožové.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO)

Článek

„Nemám nic osobního proti paní Brožové. Je mi líto, že se stává součástí jakýchsi politických půtek v zákulisí, a já nejsem příznivcem tohoto boje,“ prohlásila v pondělí ráno na krátkém tiskovém brífinku hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Jermanová.

Jakých politických půtek, ale už neřekla a prostor na dotazy novinářům nedala.

„Nejsem člověk, který řeší věci podáváním trestních oznámení, a rozhodně ne na člověka, který řekl svůj názor,“ dodala dál Jermanová. Důvodem podání podle ní bylo to, že text začal šířit ve Středočeském kraji paniku.

Není ovšem jasné, na koho je trestní oznámení podáno. Zda na Brožovou, či vydavatele. Jermanová pouze uvedla, že na článek. Kraj o podání oznámení rozhodl už v březnu, Jermanová nyní policii požádala, aby jej znovu posoudila. Případem se zabývají kriminalisté z odboru extremismu a terorismu.

Záchranářka připomněla hejtmance chybějící roušky, kraj podal trestní oznámení

Domácí

Nic nemáme, psala záchranářka

„V období vyhlášené pandemie, kdy i běžní ‚civilisté‘, kteří pojedou MHD, musí mít roušku přes ústa a nos, tak my nemáme nic,“ napsala v otevřeném dopise středočeské hejtmance záchranářka Veronika Brožová v polovině března, který poté otiskl lokální server Náš region. O oba, Brožovou i server, se podle informací České televize zajímá policie.

Článek byl pravdivý, zastrašujete, reaguje vydavatelství na Jermanovou

Domácí

Záchranářka se následně od nadřízených dozvěděla, že se provinila proti pracovním předpisům. Kraj označil článek popisující nedostatek ochranných pomůcek za lživý a šířící poplašnou zprávu a podal trestní oznámení.

Jermanová: Podpořím pirátskou petici

Jermanová v pondělí také řekla, že je připravená podpořit petici na podporu Brožové.

„Zaznamenala jsem, že Piráti založili petici na její podporu, pokud za mnou přijdou, tak ji ráda podepíšu, protože ona je obětí toho, co se děje v zákulisí,“ prohlásila hejtmanka a dodala, že si váží práce záchranářů, lékařů, sestřiček, prodavaček i úředníků.

Babiš o sporu Jermanové se záchranářkou: Trestní oznámení není na místě

Domácí

Za zbytečný spor celou situaci označil i premiér Andrej Babiš.

Nákupem zdravotnických pomůcek i situací kolem záchranářů se bude v pondělí zabývat i středočeské zastupitelstvo.

Reklama

Výběr článků

Načítám