Hlavní obsah

Za migrační vlnou stojí Muslimské bratrstvo, tvrdí Zeman

Novinky, jas, zpe
Aktualizováno

„Invazi” uprchlíků do Evropy podle prezidenta Miloše Zemana organizuje Muslimské bratrstvo. Zeman to v pondělí uvedl v rozhovoru pro Český rozhlas Plus.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Prezident svůj názor opřel o informace od marockého ministra zahraničí (Selahedín Mezuár – pozn. red.) a jednoho z čelných představitelů Spojených arabských emirátů, s nimiž nedávno hovořil.

Muslimské bratrstvo je podle nich zastřešující institucí pro mnoho muslimských teroristických organizací. Snahou Muslimského bratrstva není údajně pouze ovládnutí arabského světa, ale celého světa vůbec. „Má to ve své ideologii,” odtušil prezident.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Na základě těchto dvou informačních zdrojů se domnívám, že tuto invazi organizuje Muslimské bratrstvo, samozřejmě s využitím finančních prostředků z celé řady států,” konstatoval Zeman.

Síť převaděčů někdo organizuje, míní prezident

„Islamisté nemůžou zahájit válku proti Evropě, na to nemají síly. Ale zahájit velkou migrační vlnu a postupně ovládat Evropu tak, jako se to děje v některých západoevropských městech, kam už se nyní v noci policie bojí jet...“ uvedl prezident.

„Jenom v Turecku je 25 tisíc převaděčů, což je víc, než má celá česká armáda. Zorganizovat tak velkou síť převaděčů vyžaduje důkladnou přípravu,“ dodal Zeman s poukazem na to, že takto početnou síť patrně někdo organizuje.

Související téma

Prezident zopakoval, že mladí Syřané mířící do Evropy by neměli utíkat před takzvaným Islámským státem, ale bojovat. Podle něj mají tři možnosti – buď se připojit ke kurdským Pešmergům, nebo k irácké armádě či šíitským milicím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám