Hlavní obsah

Xaver Veselý skončil v Českém rozhlasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lubomír „Xaver” Veselý skončil v červenci jako moderátor Českého rozhlasu. Člen Rady České televize to potvrdil v rozhovoru pro Mediář.

Foto: Petr Horník, Právo

Luboš Xaver Veselý

Článek

„Už nepůsobím v Českém rozhlasu. Skončil jsem tam ze svého rozhodnutí,“ řekl Médiáři s tím, že jeho rozhodnutí nesouvisí s jeho členstvím v Radě České televize ani s působení v jeho internetové televizi XTV.

„Český rozhlas ukončil spolupráci s panem Veselým k 31. červenci. Stalo se tak na žádost pana Veselého z jeho osobních důvodů,“ prozradil serveru mluvčí Českého rozhlasu Jiří Hošna.

V Radě ČT Lipovská i Xaver Veselý. Ředitel mluví o tlaku, opozice bije na poplach

Domácí

„Pořad Xaver a host budeme vysílat do konce srpna z předtočených dílů. Formát pořadu zůstane zachován, protože byl u řady posluchačů populární. Od září budeme pořad reprízovat a zkoušet potenciální nové moderátory,“ doplnil pro Mediář Hošna.

Veselý pracoval v Českém rozhlasu od června 2019, tedy dva roky a dva měsíce. Před tím působil 17 let na rádiu Frekvence 1. Od května 2020 pak soběžně působí v Radě České televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám