Hlavní obsah

Vzbouření lékaři mají 38 tisíc podpisů proti Rathovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Krizový štáb lékařů, jenž sdružuje praktické lékaře, pediatry, ambulantní specialisty, gynekology, zubaře, lékárníky a malé nemocnice, nadále plánuje na pátek velkou demonstraci proti politice ministerstva zdravotnictví pod vedením Davida Ratha (za ČSSD). Rebelující zdravotníci již nashromáždili 37 700 podpisů, které protestují proti Rathovým krokům.

Článek

Rath v reakci na výzvu řekl, že nevidí důvod, proč by odstupoval, proč by se měl podřizovat tlaku několika tisíc či desítek tisíc lidí. "Byl jsem jmenován panem premiérem. Pokud dojde k závěru, že neplním jeho úkoly a zadání, má právo mě kdykoli odvolat. Nedělám věci proto, abych byl ve funkci, ale proto, že je považuji za správné," dodal.

Řekl také, že podle něj si někteří lékaři podpis za jeho odvolání na pacientech vynucují.

Až 100 tisíc podpisů

Podle šéfa lékárníků Lubomíra Chudoby by ke konci března měl počet lidí, kteří vyjádří nedůvěru šéfovi resortu, dosáhnout 100 tisíc. Rath o víkendu učinil k lékařům vstřícné gesto, když od dubna stanovil novou úhradovou vyhlášku, která by měla zlepšit proplácení jejich poskytnuté péče od zdravotních pojišťoven. Zdůvodnil to dobrými hospodářskými výsledky Všeobecné zdravotní pojišťovny. [celá zpráva]

Vzbouření lékaři, v jejichž čele jsou jedinci, kteří s Rathem nevycházeli už v dobách jeho prezidentství České lékařské komory, však reagovali, že stávku na Staroměstském náměstí odvolají, pokud ministr odstoupí.

Anketa

Měl by ministr zdravotnictví David Rath (za ČSSD) rezignovat?
ano
69,3 %
ne
30,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8362 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Rath chce dialog s rebelujícími lékaři

Ministr zdravotnictví David Rath (za ČSSD) hodlá otupit hroty sporů se zdravotníky, kteří se chystají demonstrovat proti politice ministerstva zdravotnictví...

Výběr článků

Načítám