Hlavní obsah

Tiskový brífink kancléře Mynáře

– Praha • Aktualizováno

Hradní kancléř Vratislav Mynář svolal na pondělní na 15.00 tiskovou konferenci. V pátek Mynář slíbil, že počátkem týdne vyvrátí po dohodě s rodinou prezidenta Miloše Zemana údajné lži, které se o zdraví hlavy státu šíří.

TK Vratislava MynářeVideo: Novinky

 
Článek

Hrad ve 13.30 oznámil, že tisková konference proběhne v 15.00 hodin na Pražském hradě.

Mynář vystoupení avizoval minulý týden. „Chystám se na počátku příštího týdne vystoupit a vyvrátit lži, které se šíří,“ uvedl s tím, že má pověření prezidentovy rodiny.

Na dřívější dotazy Novinek, kdy se Hrad vyjádří, jak sliboval, Mynář a ani mluvčí Jiří Ovčáček nereagovali. Nakonec ohlásili brífink jen hodinu a půl před jeho konáním.

Úspornou komunikaci Ovčáček avizoval i na sociální síti. „Ticho považuji za správné,“ napsal v neděli.

Není to poprvé, co Hrad avizoval, že se vyjádří k prezidentově zdravotnímu stavu. Zatím se však veřejnost ani jednou nic bližšího nedozvěděla.

Minulý týden Ovčáček řekl, že ve středu (13. 10.) Hrad zveřejní, jak bude prezident postupovat, následně však pouze potvrdil dřívější slova Petra Fialy, že prezident dostal jeho žádost o schůzku a sejde se s ním, až mu bude líp.

Příští týden vyvrátím lži, oznámil Mynář

Domácí

Ve čtvrtek pak byl náhle svolán tiskový brífink, který přinesl vystoupení Zemanovy manželky Ivany, která pouze sdělila, že prezident je nemocný a potřebuje nabrat síly.

Více informací o zdravotním stavu prezidenta by měl mít nově od pondělí šéf Senátu Miloš Vystrčil (ODS). Ústřední vojenská nemocnice, kde se prezident léčí, mu poslala zprávu o jeho zdravotním stavu.

Může Zeman vykonávat funkci? Senát dostal zprávu z ÚVN a řeší, co zveřejní

Domácí

Vystrčil však zatím informace poskytnout nechce, poradit se musí nejdříve s právníky. „Dokud to nebude zkonzultováno, není dobře, abych něco říkal,“ řekl Novinkám.

A doplnil, že se nyní spojí také se zbytkem vedení Senátu a požádá je o schůzku v pondělí odpoledne, aby je s obsahem rovněž přednostně seznámil. První informace by mohl poskytnout k večeru.

Reklama

Výběr článků

Načítám