Hlavní obsah

Vondra se kaje za fotbal. Ať příště pozvou lékaře a sestry, ti jsou VIP

Novinky, fia

Místopředseda ODS a europoslanec Alexandr Vondra v pátek vyjádřil lítost nad svou účastí na čtvrtečním fotbalovém utkání pražské Slavie. Považuje to za chybu a navrhl klubu, aby příště pozval raději lékaře a sestry. Za přítomnost na tribuně v pražském Edenu je ale kritizován především exministr zdravotnictví Roman Prymula, jenž ještě pár hodin před tím do médií hovořil o nutnosti tvrdého lockdownu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Prominentní hosté na VIP tribuně pražského stadionu v Edenu. Alexandr Vondra vpravo nahoře.

Článek

„Na tribunu Slavie jsem zván 25 let. Pozvání jsem přijal i včera, což zpětně považuji za chybu,“ napsal na Twitter Vondra s tím, že láska ke Slavii u něj převážila nad ohledem na ty, kteří se teď do Edenu nedostanou.

„Navrhl jsem vedení klubu, aby příště pozvalo lékaře a sestry z nemocnic. To jsou VIP dnešních dnů,“ narážel Vondra na fakt, že pozvánky na tribunu dostali od pražského klubu vybraní hosté. Slavia má k tomu výjimku ministerstva zdravotnictví, která se týká mezinárodních zápasů. To byl i případ čtvrtečního utkání Evropské ligy mezi Slavií a Leicester City, které skončilo bezbrankovou remízou.

Jágrová: Fotbal stále jen pro VIP, nemůžeme zvyšovat mobilitu

Domácí

Mezi prominentními hosty na tribuně byli kromě Vondry k vidění například i šéf odboru veřejného zdraví na ministerstvu zdravotnictví Jan Marounek, prezidentův kancléř Vratislav Mynář s manželkou, ředitel ČT Petr Dvořák nebo tenistka Petra Kvitová. Nikdo svou přítomností ale nepobouřil veřejnost tolik, jako exministr a nyní už i bývalý poradce premiéra Roman Prymula.

Ten ještě několik hodin před tím hlásal, že je potřeba zavést na dva až tři týdny tvrdý lockdown a omezit lidem pohyb a kontakty. Předseda vlády Andrej Babiš s ním ještě večer ukončil spolupráci.

Prymula k účasti na fotbale: To mám být jen doma?

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám