Hlavní obsah

Volný psal o plánované vraždě pacientů, podle policie tím mohl spáchat trestný čin

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrzením poslance Lubomíra Volného, že se „připravuje plán na diskreditaci Ivermektinu pomocí vraždy několika pacientů” se začala zabývat policie. Volný informaci zveřejnil na sociálních sítích.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec Lubomír Volný

Článek

„Podle mých informaci se připravuje plán na diskreditaci Ivermektinu pomocí úmrtí (tedy vraždy) několika pacientů, kteří jej budou užívat,” uvedl poslanec bez dalších podrobností a zároveň vyzval zdravotníky, kteří by na realizaci této jeho domněnky měli participovat, aby tak nečinili.

Poslancova slova o údajně plánovaných vraždách neunikla pozornosti policie, která avizovala, že poslanec bude vyzván, aby svá tvrzení osvětlil, neboť by mohl dopustit trestného činu.

„Kdo se hodnověrným způsobem dozví, že někdo připravuje některý z vyjmenovaných trestných činů (včetně vraždy) a tento čin nepřekazí nebo neoznámí, může se sám dopustit trestného činu,” uvedla policie na Twitteru s tím, že trestné je i šíření takovýchto zpráv.

Za bitku ve Sněmovně dostal Volný pokutu ve výši poslaneckého platu

Domácí

Volný se nedávno ve Sněmovně prezentoval agresivním extempore s řídícím schůze, za což mu byla udělena pokuta. Kolegy zaměstnal rovněž odmítáním nošení roušky či jiného prostředku k zamezení šíření koronaviru.

Volný a Bojko jsou zase bez roušky. Poslanci odešli ze sálu

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám