Hlavní obsah

Volby v Roudnici nad Labem se musí částečně opakovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

V jednom z okrsků Roudnice nad Labem se budou muset opakovat nedávné komunální volby. V pondělí o tom rozhodl Krajský soud v Ústí nad Labem. Důvodem neplatnosti hlasování je organizované svážení voličů k urnám a nezákonná agitace přímo ve volebních místnostech.

Článek

Ovlivňování voleb v Roudnici se v základních rysech shoduje s dalšími dvěma případy v podobně velkých městech na severu, kde soud hlasování během posledních osmi dnů také zneplatnil.

V Krupce na Teplicku i v Jirkově na Chomutovsku slibovali náhončí místním občanům, zejména sociálně slabým, odměnu za hlasování pro konkrétní politický subjekt. Pak je sváželi v mikrobusech přímo do hlasovacích místností a pomáhali jim vyplňovat volební lístky. [celá zpráva]

"Jednoznačně bylo doloženo, že voliči byli k volební místnosti pro volební okrsek č. 1 organizovaně sváženi za účelem volby konkrétní volební strany, když po vystoupení z automobilů šli přímo do volební místnosti, kde vykonali své právo volit dokonce za přítomnosti osoby podílející se na organizaci svozu," uvedla v odůvodnění soudkyně Dagmar Štullerová.

Volby se budou muset opakovat i v Českém Těšíně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Volby v Českém Těšíně se musí opakovat

Ostravský krajský soud v pondělí rozhodl, že se budou opakovat komunální volby v Českém Těšíně. Potvrdila to mluvčí radnice Dorota Havlíková. Důvodem je...

Výběr článků

Načítám