Hlavní obsah

Volby proti sobě postaví otce a syny. Bojují za různé barvy

Právo, ner, rsk, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva otcové, dva synové a čtyři různé politické strany. I takové souboje nabídnou předčasné sněmovní volby. Otec a syn se střetnou o hlasy voličů v Jihomoravském kraji. Tam totiž bude za KSČM z prvního místa kandidovat starosta Ivančic a lékař Vojtěch Adam, zatímco jeho syn Petr je lídrem hnutí Úsvit přímé demokracie senátora Tomia Okamury.

Článek

Druhý rodinný souboj bude nepřímý – na jižní Moravě bude jedničkou hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše herec a bývalý diplomat Martin Stropnický. Jeho syn Matěj, místostarosta v Praze 3, půjde do voleb za Stranu zelených na sedmém místě v Praze.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Matěj Stropnický

Bárta za Úsvit

Úsvit včera představil zbylé lídry do kandidátek. Okamura potvrdil, že v Plzeňském kraji bude za hnutí kandidovat předseda Věcí veřejných Vít Bárta, který se má postavit místopředsedovi ODS a exministru spravedlnosti Jiřímu Pospíšilovi. O hlasy voličů bude v regionu bojovat také třeba s hejtmanem a místopředsedou soc. dem. Milanem Chovancem.

Další úlovky si připsali zemanovci. Bývalý poslanec za ČSSD a současný starosta Vysokého Mýta zvolený za soc. dem. Miloslav Soušek bude kandidovat za SPOZ na Pardubicku.

V Libereckém kraji povede zemanovce bývalý fotbalista Jan Nezmar, dnes sportovní ředitel FC Slovan Liberec a člen klubu fotbalových kanonýrů.

Jako lídr na jižní Moravě SPOZ povede ministr místního rozvoje a starosta Kyjova za Sed­madvacítku nezávislých František Lukl. Je to už čtvrtý člen Rusnokovy vlády, který jde do voleb za zemanovce. Další jde za lidovce a jeden za ČSSD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám