Hlavní obsah

Volby nemohou dopadnout dobře, řekl Klaus nad urnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý prezident Václav Klaus míní, že předčasné volby nemohou dopadnout dobře. On sám se prý obává toho, co vzejde po nich. Uvedl to v pátek při odchodu z volební místnosti v pražských Kobylisích. K ODS, kterou spoluzakládal a dlouhá léta vedl, Klaus odtušil, že potřebuje prohrát; jinak prý se nezmění.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Václav Klaus a jeho žena Livia Klausová volili v pražských Kobylisích.

Článek

Bývalý prezident dal v souladu s předchozími vyjádřeními svůj hlas volebnímu bloku Hlavu vzhůru. Uskupení vedenému Janou Bobošíkovou se však nedávají velké šance dostat se do Poslanecké sněmovny.

Klaus od výsledků voleb, v nichž je levice považována za favorita, velká očekávání nemá. Vývoje po hlasování se obává, pravice podle něj dopadne špatně. Uvedl také, že nerozumí novým uskupením. Tudy prý cesta nevede.

Zároveň bývalý prezident vyjádřil přesvědčení, že ODS potřebuje prohrát, aby se změnila. Neměla by prý dopadnout tak, aby ji výsledek umožnil pokračovat ve stejných kolejích jako dosud.

Reklama

Výběr článků

Načítám