Hlavní obsah

Vodrážku stála omluva všem členům ODS pomocí SMS 36 tisíc

Právo, luk

První místopředseda ODS David Vodrážka se omluvil pomocí SMS všem členům své strany za nedávné výroky o tom, že by občanští demokraté mohli žádat od státu odškodnění za zmařené volby. Omluva ho stála 36 tisíc korun.

Článek

„Vážení, v rozhovoru F1 jsem tento týden na otázku, zda ODS bude požadovat peníze za zmařenou kampaň, odpověděl, že je to možné. Jasně jsem ale řekl, že žádný orgán ODS o tom zatím nejednal. Uvědomuji si, že jsem tím přispěl k vytvoření nepříjemné kauzy. Omlouvám se. Tuto SMS hradím ze svého. David Vodrážka,“ stojí v SMS, kterou poslal ze serveru hlavní kanceláře. Stranické centrále za to podle svých slov Právu uhradí částku zhruba 36 tisíc korun. Členů ODS je téměř 33 tisíc. Na Vodrážkovu omluvu upozornil Týden.cz.

Na Vodrážkovy výroky v rádiu Frekvence 1 ostře reagoval stranický šéf Mirek Topolánek: „Prostě říkám, že to ODS neudělá. To byste příště mohli citovat blba z Horní Dolní a vydávat jeho slova za názor ODS,“ uvedl.

Vodrážka v úterý na dotaz Práva odmítl, že by ho k sepsání SMS donutil tlak ze strany kolegů. „Já si myslím, že když prostě člověk dejme tomu se může jevit, že něco udělá a je to prezentováno jako chyba, tak se má omluvit. Mě takhle rodiče vychovali a když někoho potkám, tak pozdravím,“ řekl první místopředseda ODS. V rádiu prý podle něj nebyl dostatečný prostor vysvětlit, jak svá slova myslel, proto mohla působit jako „nějaké přešlápnutí“. Omluvu pokládá za normální a lidskou „a spíš v dnešní politice, když si všichni spíše nadávají, je to možná ojedinělé“.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám