Hlavní obsah

Voda v tunelu Blanka poničila kabely za stovky miliónů, otevření se zřejmě znovu odloží

• Aktualizováno

Do říše snů se dostává termín otevření pražského tunelového komplexu Blanka. Vedení města počítalo, že se komplex otevře letos v dubnu. Nyní se zjistilo, že musí vyměnit kilometry kabelů, které zničila voda. To bude stát další stovky miliónů korun navíc. Vyplývá to z posudku soudního znalce, který si nechalo město vypracovat.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Den otevřených dveří v tunelu Blanka, podzim 2012

Článek

Kabely poškodily loňské přívalové deště a vlhké prostředí tunelu, se kterým miliardové smlouvy s dodavatelem technologií nepočítaly. Jak dlouho práce potrvají a kolik budou stát, zatím nikdo neřekl. S největší pravděpodobnosti výměna potrvá několik měsíců a vyjde na stovky miliónů korun. Bude záležet na tom, jak velkou část kabeláže voda poničila.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD) uvedl, že vedení města bude o dalším postupu tento týden jednat. "Tunelový komplex neotevřeme, dokud si nebudeme naprosto jisti tím, že je pro řidiče bezpečný," řekl bez dalšího komentáře Dolínek.

Foto: Mapy.cz

Tunel Blanka

Tunel Blanka je důležitou součástí vnitřního okruhu města. Celý komplex měl fungovat už v roce 2011, ale od začátku stavbu provází řada problémů. Během let se práce prodražily minimálně o šest miliard korun. Výstavbu zadala někdejší politická garnitura pod vedením primátora Pavla Béma (ODS). Bez propojení se Strahovským tunelem vyjde tunel Blanka na 37 miliard korun.

Související témata

Foto: Petr Hloušek, Právo

Primátor Pavel Bém před volbou šéfa pražské ODS

Reklama

Výběr článků

Načítám