Hlavní obsah

Vláda zrušila stropy nájemného u bytů

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) v pondělí zrušil mimořádné opatření, kterým vláda 23. dubna zmrazila nájemné bytů. Podle úřadu už nehrozí zneužití postavení pronajímatele. V pondělí to na Twitteru napsala ministryně financí Alena Schillerová (za ANO).

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO)

Článek

„Rušíme stropy na nájmy. Během nouzového stavu byl problém sehnat si nové bydlení, proto jsme lidem dali záruku, že jim náklady na bydlení neporostou. Omezení pohybu už ale skončila a prohlídky bytů už zase probíhají,” napsala  Schillerová.

Cílem moratoria bylo ochránit nájemníky v době snížené mobility obyvatel, kdy byly omezeny možnosti prohlídek a stěhování. V tuto chvíli již pohyb osob není omezen, prohlídky bytů probíhají a k dalšímu trvání cenového moratoria tak už není podle ministerstva důvod.

Tisková konference po jednání vlády

Domácí

„K tomuto kroku jsme přistoupili v situaci, kdy se lidé mohli kvůli ochranným opatřením jen těžko poohlédnout po levnějším bydlení. Dali jsme jim proto záruku, že jim v těžkých časech náklady na bydlení neporostou,“ vysvětlila ministryně.

Reklama

Výběr článků

Načítám