Hlavní obsah

Vláda schválila sociální reformy, ještě se však budou upravovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kabinet premiéra Petra Nečase (ODS) ve středu schválil reformní zákony z pera ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09). Jedná se o zákon o zaměstnanosti, zákon o sociálních službách a pomoci v hmotné nouzi a zákon o sociálních dávkách pro handicapované.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS)

Článek

Drábek již v pondělí ustoupil v části návrhů, kterou kritizovali postižení. S ministrem se jejich zástupci domluvili, že normy budou podle dohody upraveny ještě před odesláním do Sněmovny.

Kabinetem rovněž prošly změny ve stavebním spoření, které před časem projednával Ústavní soud (ÚS). Materiál obsahuje všechny původně schválené úspory krom padesátiprocentní srážkové daně, kterou ÚS zrušil.

Změny se týkají snížení státní podpory na maximálních 2000 korun a zdanění úroků ze stavebního spoření. "Všechny návrhy budou účinné pro smlouvy stávající i smlouvy nově uzavřené. Pro státní rozpočet pak budou znamenat úsporu čtyři až šest miliard korun oproti situaci, kdy by navržené změny nebyly přijaty," uvedlo ve středu ministerstvo financí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám