Hlavní obsah

Vláda schválila proplácení PCR testů ve školách

Novinky, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda na svém pondělním jednání schválila proplácení PCR testů ve školách v září. Podle ministra školství Roberta Plagy, který o rozhodnutí informoval, na to stát vynaloží 27 milionů korun. Stačit by to mělo na 135 tisíc testů.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Antigenní test na covid

Článek

„Vláda schválila návrh ministerstva školství na proplacení PCR testů školám i v září, a to v celkové hodnotě bezmála 27 mil. korun. Zdrojem financování bude tentokrát Fond solidarity EU. Společně s jarními testy tak bude ve školách finančně podpořeno provedení půl milionu PCR testů,” informoval na svém Twitteru šéf školského resortu Robert Plaga (za ANO).

Podle nedávno schválených pravidel pro testování se děti, které nebudou naočkované dvěma dávkami, budou muset při nástupu do školy třikrát v první polovině září otestovat. Podle výsledků se pak bude případně rozhodovat, zda se v daném okrese bude v testování pokračovat. Děti se mohou očkovat od 12 let.

Dosavadní informace také zatím naznačují, že naočkované nebo otestované děti nebudou muset mít při výuce nasazenou roušku. Pokud rodiče odmítnou nechat své dítě očkovat nebo otestovat, žáci se nebudou moci účastnit výuky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám