Hlavní obsah

Respirátory pro netestované a návrat zpěvu. Vojtěch nastínil, jak se od září bude učit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netestované děti budou muset nosit respirátor, doporučené bude i oddělené místo v jídelně. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (ANO) se začne také zpívat a plavat, řekl ministr Novinkám.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Článek

„Žáci, kteří z jakýkoliv důvodů nebudou testováni, budou muset mít samozřejmě respirátor. Ale určitě nebudou odděleni při výuce. Ta bude probíhat standardně,“ uvedl Vojtěch.

Dále však připustil, že i v tomto případě budou platit výjimky. Podle Vojtěcha by se totiž měly znovu obnovit i předměty, jejichž průběh nošení ochranných prostředků neumožňuje. „Zatím předpokládáme, že výuka nebude jakkoliv omezena – bude se plavat i zpívat,“ doplnil.

Rakousko dál rozvolňuje, Česko ne. Netroufám si už do toho mluvit, říká Babiš

Domácí

Vojtěch zároveň vzbudil pozornost na středečním jednání zdravotního výboru ve Sněmovně, když uvedl, že pokud se žák nenechá otestovat, bude mít oddělené místo v jídelně.

Nyní upřesnil, že půjde pouze o doporučení ministerstva s tím, že to považuje za ideální řešení. „Víme, že to všude nejde zařídit. Někde to nemusí umožňovat malé prostory,“ podotkl.

Plaga: Opatření pro provoz škol od září chceme znát do konce července

Věda a školy

„Chceme, aby výuka byla od 1. září normální, jak jsme všichni zvyklí. A to včetně praktické výuky na vysokých školách.”

Spolu s ministrem školství Robertem Plagou (ANO) se současně dohodli, že přesný metodický pokyn, jaká opatření budou od září ve školách platit, by měl být hotový do konce července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám