Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) se zabýval mimo jiné nošením ochrany dýchacích cest ve školách. Žáci a učitelé je při výuce aktuálně nemusí nosit ve většině krajů, výjimkou jsou Jihočeský, Zlínský a Liberecký kraj. Brífink po jednání je naplánovaný na 17. hodinu, Novinky ho nabídnou živě.

TK po jednání vlády 14.6.2021Video: ČTK

 
Článek

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) k rouškám ve třídách pak už dříve uvedl, že povinnost bude zřejmě zrušena i ve zbývajících regionech.

Zůstane ale zřejmě povinnost mít zakrytý nos a ústa o přestávkách a ve společných prostorách škol.

Ministr Vojtěch: Výuka bez respirátorů bude možná v dalších třech krajích

Domácí

Dalším tématem jednání byly i podzimní sněmovní volby. Vláda řešila návrh zákona, který ve volbách umožní – stejně jako loni – hlasovat lidem v koronavirové karanténě či izolaci.

Lidé by mohli volit například do přenosné volební schránky, ale také na tzv. drive-in stanovištích. Další možností by mělo být hlasování v uzavřeném pobytovém zařízení.

Babiš chce zmrazit platy ústavních činitelů na letošní úrovni

Domácí

Vláda řešila také poslanecký návrh na zmrazení platů ústavních činitelů v příštím roce, a to na letošní úroveň. Už nyní jsou platy zmrazeny na loňské úrovni.

Očekávaný růst platů pro příští rok, který by podle Babiše měl představovat nejméně 5,9 procenta, pokládá premiér za nepřijatelný.

Reklama

Výběr článků

Načítám