Hlavní obsah

Vláda přesvědčuje lidi, aby zůstali doma, Havlíček vyrazil lokálkou na výlet

Novinky, jas

Vláda ústy ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) na jednu stranu nabádá občany, aby zůstali doma a zabránili tak šíření britské mutace koronaviru. Vicepremiér, ministr dopravy, respektive průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) namísto toho vyrazil v sobotu na výlet do jižních Čech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr dopravy Karel Havlíček

Článek

Zatímco Blatný v pátek připomněl, že vláda by se v pondělí mohla zabývat omezením pohybu mezi kraji, jeho ministerský kolega podobně jako mnoho Čechů vyrazil v sobotu na výlet.

Jak informoval na svém twitterovém účtu, vydal se „lokálkou po jižních Čechách”. Výlet se psem dokumentoval fotografiemi z Černé v Pošumaví a z břehů lipenské vodní nádrže.

Vicepremiér tak nechtěně ukázal, jak obtížně se lidem dodržují apely ve smyslu „zůstaňte doma”, kterými se na veřejnost obrátil v týdnu Blatný, jemuž vadí například lidé vyrážející na hory.

Zůstaňte doma, vyzval Čechy Blatný

Domácí

Pro řadu lidí je totiž pobyt v přírodě za současné situace jedinou možností, jak uniknout tíživé situaci, v níž se kvůli epidemii a veškerým restrikcím nacházejí již řadu měsíců. Sotva lze navíc očekávat, že lidé budou i přes vážnost situace dodržovat doporučení v okamžiku, kdy tak nečiní ti, kteří o nich rozhodují.

Anketa

Vadí vám, že vládní představitelé nedodržují doporučení, která kabinet prosazuje?
Ano
86,9 %
Ne
13,1 %
Celkem hlasovalo 25503 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám