Hlavní obsah

Vláda musí mobilizovat rezervy zdravotnictví, zní z opozice. Blatný chystá opatření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do péče o pacienty s covidem by se mělo zapojit více zdravotnických zařízení. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (ANO) připravuje podle premiéra Andreje Babiše (ANO) příslušné opatření. Opozice požaduje mobilizaci veškerých dostupných kapacit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO)

Článek

K mobilizaci veškerých zdravotnických zařízení vyzvala vládu opozice. Podle opozičního expertního týmu by se do systému měly zapojit i lázně či hospice, které mohou převzít péči o doléčující se pacienty.

„Vláda musí dnes zmobilizovat všechny rezervy zdravotnictví  - všechna oddělení, lázně i hospice, pokud mají volné kapacity. Musí to udělat dnes, zítra bude pozdě a za týden už to bude k ničemu,” uvedl lékař a šéf poslanců TOP 09 Vlastimil Válek.

Česko už to samo nezvládá, využilo pomoci Německa

Domácí

Vláda uvažuje o zavedení pracovní povinnosti pro ambulantní specialisty.

Už tři středočeské nemocnice vyhlásily stav hromadného postižení osob

Domácí

Nemocnice v Benešově a Mladé Boleslavi ve středu vyhlásily stav hromadného postižení osob. Kvůli vyčerpání kapacit v nemocnicích ke stejnému opatření přikročil již dříve Pardubický kraj.

Reklama

Výběr článků

Načítám