Hlavní obsah

Vláda se dnes narychlo schází, projedná další zpřísnění opatření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda v demisi premiéra Andreje Babiše (ANO) ve čtvrtek odpoledne projedná další zpřísnění protiepidemických opatření. Mělo by jít hlavně o omezení kontaktů, úplná uzávěra země se podle Babiše nechystá. Zasedání kabinetu bylo původně plánováno až na pátek.

Foto: ČTK

TK po jednání vlády 22.11.2021

Článek

Ještě před tím by měl dopoledne jednat centrální řídící tým a zástupci ministerstva zdravotnictví s takzvaným AntiCovid týmem složeným ze zástupců budoucí vlády.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch připustil, že jednou z možností, kterou se bude vláda zabývat, je omezení hromadných akcí.

Opatření by se podle něj měla dotknout především kontaktů mezi lidmi, které jsou zbytné. Pokud se ministři rozhodnou pro plošná opatření, budou se týkat i očkovaných.

ON-LINE: Přibylo 18 004 nakažených, v těžkém stavu je nejvíce lidí od dubna

Koronavirus

Ve středu testy odhalily 18 004 nové případy koronaviru, o den dříve bylo zjištěno 25 864 nových případů, nejvíc za den od začátku epidemie.

Nejhorší situace je na Moravě a ve Slezsku, některé tamní nemocnice jsou na hraně svých kapacit. Armáda ve čtvrtek převeze 19 pacientů s koronavirem ze dvou přetížených fakultních nemocnic v Brně do Prahy.

Vojtěch se ve středu sešel s řediteli krajských hygienických stanic, se kterými situaci řešil. Připomněl úterní vyjádření hejtmanů, že kvůli stavu epidemie není nyní potřeba vyhlásit nouzový stav.

Babiš nevyloučil vyhlášení nouzového stavu v celém Česku

Domácí

Podle Vojtěcha názory hejtmanů nebyly v minulých dnech jednotné a naléhavější byli požadavky představitelů právě moravských krajů, kde je situace horší.

Reklama

Výběr článků

Načítám