Hlavní obsah

Vítejte na nových Novinkách

Zpravodajský server Novinky.cz dnes spustil avizovanou a očekávanou novou podobu čtenářského názorového fóra. Při této příležitosti představujeme také výraznou změnu designu celých Novinek. Inovace ale najdete i pod povrchem, kromě změny systému diskusí přibyla například nová souhrnná rubrika Stalo se a články nyní nabízejí širší možnosti komfortního fulltextového vyhledávání.

Foto: Novinky

Článek

Modernizace designu Novinek je patrná na první pohled, stránky jsou více roztažené do šířky a pro lepší přehlednost využívají více prostoru. Díky tomu si čtenáři mohou užít obrázky ve vyšším rozlišení. Zvětšila se i velikost základního okna přehrávače videí, který nyní automaticky skrývá ovládací prvky, aby nerušily obraz, a zobrazuje je jen při najetí kurzoru.

Orientaci v nejdůležitějších událostech dne usnadní rubrika Stalo se, kde čtenář najde chronologicky seřazený výpis článků i krátkých zpráv z hlavních rubrik.

Ikonky jsou zpět

O změnách ve fungování diskusí na Novinkách jsme čtenáře již informovali. Vycházíme vstříc všem, jimž už nevyhovovala atmosféra naprosté anonymity v diskusích, které se někdy zvrhávaly v přehlídku urážek a nadávek.

Redakce od 5. února, kdy oznámila změnu systému diskusí, dosud obdržela přes šest tisíc žádostí o korespondenční registraci.

Uživatelé, kteří prošli korespondenční registrací a pod svými příspěvky budou podepsáni, nyní dostanou bonus. Ke svým profilům mohou připojit fotografii. Podrobný návod, jak ke svému profilu přidat portrét, případně jej měnit, naleznete zde.

Mějte ale na paměti, že vkládání fotografií, které odporují zákonům ČR nebo slušným mravům, může mít za následek nejen zákaz zobrazování takového obrázku, ale i blokaci uživatelského profilu.

Vyhledávací box Seznamu kdekoliv v článku

Fulltextové vyhledávání na internetu pomocí vyhledávače Seznam.cz nyní můžete využít přímo v článcích na Novinkách. Pokud vás zajímají další informace o osobách, firmách nebo věcech, o nichž se v článku píše, stačí na vybrané slovo dvakrát kliknout a objeví se speciální vyhledávací box. Ten zobrazí první tři výsledky, které vyhledávač Seznam našel. Kliknutím na vybraný výsledek přejdete na příslušnou stránku.

Vylepšení se dočkalo i fulltextové vyhledávání v obsahu samotných Novinek prostřednictvím vyhledávacího rámečku vpravo nahoře. Po  vyhledání příslušného výrazu má uživatel možnost dál upřesnit svůj požadavek. K dispozici je vyhledávání všech výskytů jednotlivých zadaných slov, nebo výhradně přesných frází. Hledání lze také omezit podle konkrétní rubriky nebo libovolného období, v němž byl hledaný článek publikován.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám